ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR CAPITALEI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ILEGALITĂȚILOR ÎN DOMENIUL MUNCII

6

În cursul zilei de ieri, 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat pentru prevenirea și combaterea nerespectării normelor legale privind munca în domeniul construcţiilor, fiind efectuate verificări la mai multe şantiere de pe raza sectoarelor 1 şi 4 din Capitală.

La data menţionată, poliţişti ai Capitalei, în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări şi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a legislaţiei privind autorizarea executării lucrărilor de construcții precum şi cu privire la existenţa unor eventuale fapte ilicite în domeniul muncii, fiind verificate mai multe şantiere de construcţii ansambluri imobiliare.

Astfel, echipele mixte au efectuat controale specifice, 33 de societăţi comerciale fiind verificate, iar în 38 de cazuri nu au fost identificate documente care să ateste legalitatea angajării. Totodată, au fost depistate şi identificate şapte persoane de cetăţenie străină care nu aveau documente valabile.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 de lei, printre acestea 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003
privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 2 sancţiuni aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor.

În urma activităților desfășurate, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au întocmit înștiințări către factorii de conducere ai societăților comerciale, urmând a stabili cu exactitate circumstanțele în care se desfășurau activități lucrative și, totodată, a fi dispuse măsuri legale dacă se impun iar poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări continuă verificările pentru stabilirea modului în care persoanele străine depistate au pătruns în ţară, precum şi valabilitatea documentelor prezentate.

Acțiunile se circumscriu activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.


Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-l mai departe!

Facebook Comments