Activista opoziției bieloruse Kovalkova părăsește țara după arestare

6

Activista opoziției bieloruse Olga Kovalkova a ajuns sâmbătă în capitala poloneză Varșovia, spunând că a fost forțată de autoritățile din țara sa natală să părăsească țara, relatează Reuters.

Kovalkova, o personalitate de rang înalt din Consiliul de coordonare al opoziției din Belarus, a fost condamnată la 10 zile de închisoare pe 25 august.

Ea a spus sâmbătă că autoritățile i-au spus că va mai fi arestată dacă nu va părăsi țara.

„Reprezentanții miliției și ai ministerului de interne din Belarus au venit la mine și mi-au spus că, dacă nu aș fi de acord să plec, mă voi confrunta cu arestări lungi … s-a spus că vor exista mai multe (arestări) până la infinit”, a spus ea într-o conferință de presă la Varșovia .

Kovalkova a sosit în Polonia în aceeași zi în care autoritățile poloneze au confirmat că liderul opoziției bieloruse Sviatlana Tsikhanouskaya va vizita miercuri Varșovia, unde se va întâlni cu premierul Mateusz Morawiecki.

Liderul bielorus Alexander Lukashenko, aflat la putere de 26 de ani, s-a confruntat cu un val de proteste ale opoziției de la victoria electorală din 9 august. El a negat acuzațiile din partea opoziției și a țărilor occidentale conform cărora votul a fost trucat și a rezistat cererilor de demisie.

„Toate aceste activități nu mă vor opri, voi continua să acționez politic și intenționez să mă întorc în Belarus pentru a-mi continua activitățile”, a mai spus Kovalkova, pentru sursa citată.

Facebook Comments