Actorul Christopher Plummer, legendar în “The Sound of Music”, a murit la vârsta de 91 de ani

39

Actorul Christopher Plummer, originar din Canada, care a jucat în “The Sound of Music” şi “Beginners”, a murit, vineri dimineaţă, în locuinţa sa din Connecticut, la vârsta de 91 de ani, anunţă Variety, preluat de news.ro. 

“Chris a fost un bărbat extraordinar care şi-a iubit şi respectat profesia cu eleganţă, cu umor”, a spus Lou Pitt, prieten şi manager de 46 de ani al actorului. “A fost o comoară naţională care şi-a cultivat rădăcinile canadiene. Prin arta şi umanitatea sa, el ne-a emoţionat inimile iar viaţa sa legendară va fi un exemplu pentru generaţiile care vin. Va fi pentru totdeauna cu noi”.

Plummer a fost cunoscut pentru rolul Căpitanului Von Trapp din musicalul premiat cu Oscar “The Sound of Music” (1965). El a câştigat un Oscar în 2012 pentru interpretarea din “Beginners”, devenind cel mai în vârstă actor din toate timpurile care câştigă un premiu al Academiei la categoria “cel mai bun actor în rol secundar”.

A avut o carieră apreciată pe scenă, fiind recompensat cu două premii Tony. În film, a apărut în “The Insider”, “12 Monkeys”, “Star Trek VI: The Undiscovered Country” şi “A Beautiful Mind”, şi şi-a împrumutat vocea pentru “Up”, “An American Tale” şi pentru serialul de televiziune “Madeline”.

A primit prima nominalizare la Oscar pentru portretizarea lui Lev Tolstoi în “The Last Station” (2009). În 2018, Plummer a devenit cel mai în vârstă actor selectat după ce l-a înlocuit pe Kevin Spacey în rolul J. Paul Getty în ultimul moment în “All the Money in the World”.

Facebook Comments