Alegeri parlamentare 2020 – Ciolacu: Prin votul de astăzi românii au arătat că este nevoie de o schimbare

8

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după anunţarea rezultatelor exit poll-urilor, că prin votul de duminică românii au arătat “că este nevoie de o schimbare”. “Mulţumesc românilor că au sancţionat această batjocură la adresa lor în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei, închiderea şcolilor a pieţelor, a bisericilor”, a spus Ciolacu. El le-a transmis reprezentanţilor PSD din secţiile de votare “să numere fiecare vot corect, cinstit”.

“Prin votul de astăzi, românii au arătat că este nevoie de o schimbare. Le mulţumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi şi au votat PSD. Mulţumesc românilor că au sancţionat această batjocură la adresa lor în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei, închiderea şcolilor a pieţelor, a bisericilor (…)”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că este nevoie de un guvern “care are soluţii”.

“Este nevoie de un guvern capabil, care are soluţii, care ştie să rezolve adevăratele provocări ale românilor şi le mulţumesc în mod deosebit românilor care au mers la vot, pentru că şi-au învins teama în ceea ce priveşte viaţa lor, dar au înţeles necesitatea ca acest Guvern Orban să plece acasă. În acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll-uri, chiar dacă ponderăm cu voturile venite din diaspora”, a spus Ciolacu.Liderul PSD a făcut un apel la reprezentanţii partidului din secţiile de votare “să numere fiecare vot corect, cinstit”, să nu părăsească secţiile înainte de încheierea proceselor verbale pentru ca PSD să nu “păţească ce a păţit la sectorul 1 în Bucureşti”. La rândul său, medicul Alexandru Rafila, candidat pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor, s-a arătat convins că rezultatele sondajelor care arătau că PSD va câştiga alegerile vor fi confirmate prin vot. “PSD a câştigat aceste alegeri, rezultatul din sondaje cu siguranţă va fi confirmat la numărătoarea voturilor şi opinia mea este că această diferenţă se va consolida. Este un lucru extrem de important că am reuşit să convingem majoritatea cetăţenilor din România că PSD are soluţii, că PSD doreşte să facă o altă politică în România, politica responsabilităţii, a profesionalismului şi care nu are loc de festivism şi demagogie. Ceea ce vrem cât mai repede după încheierea numărătorii voturilor este ca această ţară să aibă un guvern stabil, care să poată să ofere soluţii situaţiei de criză majoră din domeniul sanitar, iar aceste soluţii pentru domeniul sanitar să ofere soluţii pentru redresarea economică şi pentru funcţionarea societăţii româneşti”, a afirmat Rafila. Fostul premier Mihai Tudose a vrut şi el să transmită ceea ce a numit “un mesaj mai atipic”. “Ce am înţeles eu din rezultatele de aicea şi ceea ce cred că se înţelege: 30% dintre români, cei mai mulţi dintre românii care s-au exprimat astăzi au decis că este nevoie de PSD şi că PSD nu trebuie să dispară, aşa cum clama cineva în ultimele două-trei luni”, a afirmat Tudose. Liderii social-democraţi au refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor legate de eventuale coaliţii pentru o viitoare guvernare în condiţiile în care se arată siguri de victorie. Preşedintele Marcel Ciolacu a precizat doar că aşteaptă rezultatul oficial al votului. “După ce vom avea toate datele vom veni şi vă vom răspunde la toate întrebările”, a declarat Ciolacu. PSD se situează pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare de duminică, urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are 30,6%, iar PNL 29,1%, potrivit Exit-poll-ului CURS-AVANGARDE prezentat duminică seară de Antena 3, pe baza datelor centralizate până la ora 19:00.

Facebook Comments