Alunecare de teren în Norvegia – Echipele de salvare au recuperat trupurile a patru oameni. Şase persoane, încă dispărute

  23

  Echipele de salvare au recuperat, după masiva alunecare de teren care a avut loc miercuri în sudul Norvegiei, trupurile a patru oameni, iar şase persoane sunt încă date dispărute, au anunţat autorităţile, citează BBC.

  Trei trupuri au fost descoperite sâmbătă, după ce prima victimă fusese găsită vineri.

  Şase oameni rămân dispăruţi după ce, miercuri, o colină din satul Ask s-a surpat.

  Echipele de salvare încă lucrează.

  Şeful poliţiei a declarat într-o conferinţă de presă că deşi nici natura, nici timpul nu sunt de partea lor există posibilitatea să existe supravieţuitori. Ida Melbo Øystese a spus că este posibil să existe goluri de aer în clădirile îngropate de noroi ceea ce ar permite oamenilor să supravieţuiască pentru câteva zile.

  În urma alunecării de teren, a fost considerat prea periculos să fie trimise echipe la faţa locului. Timp de două zile, dronele şi elicopterele au cercetat zona, aflată la 25 de kilometri de capitala Oslo, înainte ca şeful operaţiunii să decidă că două case pot fi cercetate.

  A fost folosit inclusiv un vehicul de armată, iar o echipă de salvare din Suedia a venit în ajutor sâmbătă.

  Poliţia nu a oferit detalii legat de persoanele dispărute, însă este crezut că între acestea se află şi copii.

  Rezidenţii din Ask au început să sune serviciile de urgenţă, miercuri, în jurul orei locale 04:00, anunţând că locuinţele lor se mişcă.

  Mai mult de 30 de case au fost distruse şi cel puţin 1.000 de oameni evacuaţi din zonă.

  Solul a devenit instabil din cauza ploilor abundente. Un studiu geologic din 2005 arăta că zona este una de risc, însă în ciuda acestui lucru aici au fost construite case inclusiv în 2008.

  Facebook Comments