Amenzi de 25 de milioane de lei, date în urma controalelor făcute de angajaţii MAI, săptămâna trecută

4
Poliția

Valoarea amenzilor date în urma controalelor făcute, săptămâna trecută, de angajaţii Ministerului de Interne se ridică la 25 de milioane de lei, fiind constatate peste 64.000 de contravenţii. Totodată, peste 900 de autori ai unor infracţiuni au fost prinşi în flagrant.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat, săptămâna trecută, misiuni pentru combaterea infracţionalităţii şi pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor cu noul coronavirus. 

Potrivit MAI, structurile specializate în combaterea criminalităţii organizate au desfăşurat acţiuni, în cadrul unor investigaţii complexe, pentru destructurarea grupărilor infracţionale. 

”Au fost organizate 31 de acţiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate aproape 200 de percheziţii la membrii unor grupări infracţionale. În urma acestor activităţi, 24 de persoane au fost reţinute, 38 au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar. De asemenea, au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea legalităţii provenienţei şi deţinerii, 7 arme letale şi 30 neletale”, arată MAI. 

În cadrul activităţilor structurilor de aplicare a legii, au fost constatate peste 64.000 de contravenţii, valoarea amenzilor aplicate fiind de 25 de milioane de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 790.000 de lei.  

Tot săptămâna trecută, au fost prinşi în flagrant 906 autori de infracţiuni.  

În urma cercetărilor făcut de poliţişti, în această perioadă, au fost reţinute 254 de persoane şi arestate peste 130. De asemenea, au fost depistate 109 persoane urmărite naţional şi 8 persoane urmărite internaţional.  

Conform sursei citate, în cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a răspândirii COVID-19 în rândul populaţiei, au fost verificate aproximativ 175.000 de persoane şi 26.000 de operatori economici, aplicându-se peste 10.000 de sancţiuni, inclusiv la cluburile de pe litoral. 

Facebook Comments