Autobuze hibrid, cumpărate din fonduri europene, vor fi puse în circulaţie în următoarele zile la Sinaia

4
Autobuze hibrid
Autobuze hibrid

Autorităţile din Sinaia au accesat un proiect pe fonduri europene pin care au cumpărat, pentru societatea care aparţine Consiliului Local şi care asigură transportul public, 11 autobuze hibrid, în valoare totală de peste patru milioane de euro. Primele cinci vehicule au ajuns la Sinaia şi vor fi puse în circulaţie în zilele următoare.

Autobuze hibrid

Primele cinci autobuze hibrid marca Mercedes Benz – trei model Citaro K Hybrid de 10 metri şi două model Citaro Hybrid de 12 metri – au ajuns la Sinaia miercuri dimineaţă, celelalte şase urmând să ajungă din Germania în cursul săptămânii viitoare. Din cauza pandemiei, termenul de livrare a fost întârziat cu două luni.

Vehiculele au fost achiziţionate prin proiectul ECO-BUS, finanţat din fonduri europene, iar valoarea totală a proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 este de 4.069.985 de euro. Acesta este unul dintre cele zece proiecte accesate de autorităţile locale din Sinaia în ultimii ani.

“După mai multe analize am ales modelele Citaro Hybrid şi Citaro K Hybrid, fabricate de Mercedes ­Benz deoarece ele reprezintă un nou capitol de propulsie pentru autobuzele urbane. Au fost dezvoltate special pentru nevoile transportului de linie, reprezentând soluţia ideală de mobilitate şi legătura perfectă dintre economie şi durabilitate”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, conform unui comunicat de presă al Primăriei.

Autobuzele vor intra pe traseu după finalizarea procedurilor legale şi a operaţiunile de înmatriculare şi autorizare pentru transportul de persoane.

Săptămâna viitoare vor fi montate în oraş automatele de vânzare a biletelor şi panourile de informare în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire a autobuzelor în staţii.

Facebook Comments