Barna propune ca liderii PNL, USR şi UDMR să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă să fie preşedintele Camerei Deputaţilor: Haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj responsabil, după 30 de ani de balet politic – VIDEO

31

Liderul USR, Dan Barna, propune ca liderii celor trei partide care ar urma să compună noua majoritate parlamentară să fie vicepremieri în viitorul Guvern, iar preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie preluată de Cătălin Drulă. Barba afirmă că, astfel, se dă un exemplu ”fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României”.

”Ultimele zile ne-au arătat cât de uşor se poate aluneca în logica vechilor coaliţii de conjunctură, în care germenii intabilităţii sunt stabiliţi de la început, ori lucrul acesta este de neacceptat. (…)  Dacă este o miză importantă în aceste zile pentru România, aceasta este Programul de guvernare, iar aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situaţia că suntem într-un blocaj legat de alocarea funcţiilor pentru aprtide sau, şi mai fals, că suntem într-o chestiune legată de ambiţii personale ale liderilor celor două partide din conducerea coaliţiei, respectiv a mea şi a domnului Ludovic Orban”, a afirmat, marţi, într-o declaraţie de presă Dan Barna.

Acesta a afirmat că discuţia ”nu este poziţii, ci este despre o alocare echilibrată şi despre o şansă ca această coaliţie să funcţioneze şi să meargă mai departe”.

Liderul USR a afirmat că au propus mai multe soluţii, refuzate de către PNL.

”Încercăm o nouă soluţie, încercăm o nouă deschidere şi propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. Considerăm în continuare că echilibrul acestei coaliţii trebuie să existe. Pe cale de consecinţă, o să-l propunem  pe liderul de grup al parlamentarilor USR PLUS, Cătălin Drulă, un coleg cu experienţă semnificativă (…) Îi propun lui Ludovic Orban şi lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest Guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României, a declarat, marţi, Dan Barna. 

Acesta a precizat că, un Guvern condus de un premier care va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie va fi ”serios, credibil şi care nu va mai avea nevoie de comitete şi comiţii pentru luarea deciziilor”.

”Suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment”, a mai declarat Barna, precizând că va fi nevoie de un echilibru în alocarea poziţiilor.

”Domnule Orban, domnule Kelemen, haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj  responsabil, după 30 de ani de balet politic”, şi-a încheiat Barna declaraţia de presă.

Facebook Comments