Ciolacu: Preşedintele a recunoscut faptul, şi chiar ne-a felicitat, că PSD a câştigat aceste alegeri/ Alexandru Rafila premier, o propunere ”onorabilă”/ PSD propune guvern de uniune naţională

35

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, după consultările de la Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că alegerile au fost câştigate de PSD şi a felicitat această formaţiune. PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru funcţia de premier, şeful statului apreciind că este o propunere ”onorabilă”. PSD i-a propus preşedintelui un guvern de uniune naţională. 

”Preşedintele a recunoscut faptul, şi chiar ne-a felicitat, că PSD a câştigat aceste alegeri. De asemenea, a spus că propunerea domnului Rafila este o propunere onorabilă”, a declarat Ciolacu, după consultările de la Cotroceni. 
 
Liderul PSD a precizat că formaţiunea pe care o conduce a propus un guvern de uniune naţională.  

”Nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă şi considerăm că un guvern de uniune naţională e cea mai bună soluţie pentru România. Partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze premierul în persoana domnului Alexandru Rafila”, a mai declarat Ciolacu.  

Acesta a explicat că PSD nu va vota un guvern PNL sau format în jurul acestei formaţiuni.  

”Singurele negocieri în spiritul Constituţiei sunt cele de la Cotroceni. Am făcut o propunere un guvern de uniune naţională, inclusiv PNL. Noi am exclus orice posibilitate de a face un Guvern cu PNL, deoarece cu toţii constatăm consecinţele guvernării PNL din ultimul an de zile. Sunt toate forţele politice cu menţiunea că PSD care a câştigat alegerile, lucru recunoscut şi de preşedintele României, va da premierul în persoana domnului Alexandru Rafila”, a mai declarat Ciolacu.   

PSD a avut, luni, de la ora 11.00, coltultări cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Facebook Comments