Ciolacu: Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili! Iohannis şi Guvernul Său nu sunt în stare să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest an şcolar

2
Foto: Facebook | Marcel Ciolacu

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi „Guvernu Său” nu sunt capabili să le spună părinţilor cum vor învăţa copiii lor în anul şcolar care va începe pe 14 septembrie. El a precizat că şeful statului nu a lămurit ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet sau ce va fi cu şcolile care nu sunt pregătite pentru a respecta măsurile de distanţare, unde numărul de elevi într-o clasă este de peste 30, şi nu îi pot împarte în două grupe pentru că nu au suficient spaţiu fizic.

„Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili!  Iohannis şi Guvernul Său nu sunt în stare să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest an şcolar. Îi ameţesc însă cu scenarii”, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook.Liderul interimar al social-democraţilor a adăugat că preşedintele ţării nu a clarificat multe aspecte privind începerea anului şcolar.„Puterea liberală nu are soluţii clare pentru începerea şcolii, iar dovezile sunt faptul că preşedintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie:- ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online, puşi în faţa unei situaţii fără ieşire – serviciu sau stat acasă cu copilul;- ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet;- ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente”, a mai precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai acuzat că Guvernul PNL „mafiot şi corupt şi-a dat mâna cu interlopii”, după ce Guvernul a atacat la CCR legea care majorează 2 legiferate de Parlament pentru agresorii sexuali.

„În schimb, când vine vorba de pedofili, scenariile dispar şi rămân doar certitudinile: pedepsele legiferate de Parlament sunt prea mari şi imprescriptibilitatea, susţine Ludovic Orban, nu ar trebui să opereze în cazul violatorilor şi pedofililor. Iar când este întrebat de ce Guvernul său nu e în stare să ţină în frâu criminalitatea, Iohannis pune aceeaşi placă ruginită cu PSD. Nu! Guvernul PNL mafiot şi corupt şi-a dat mâna cu interlopii, în timp ce poliţia face conferinţe de presă cu mascaţii înarmaţi în spate. Cum ar fi însă în scenariul în care guvernul liberal nu mai face doar scenarii, ci ia şi decizii??!”, a conchis Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală. Sunt totuşi trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor. Decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ.

Şeful statului a explicat că inclusiv elevii din Bucureşti vor merge efectiv la cursuri şi aşa se va întîmpla în cea mai mare parte a localităţilor, dar că situaţia va fi evaluată periodic. Iohannis a mai anunţat că este în discuţie un scenariu similar celui din starea de urgenţă, prin care părinţii vor primi un ajutor pentru a putea sta cu copiii acasă, dacă se închid şcolile.El a mai precizat ce se va întâmpla dacă situaţia generală se agravează din punct de vedere epidemiologic, dar şi cum va fi fi rezolvată situaţia în comunităţile în care nu există acces la internet.

Facebook Comments