Circulaţie rutieră afectată de vremea nefavorabilă pe Valea Oltului, pe DN 67 Drobeta Turnu Severin-Motru şi pe drumul de acces către staţiunea Rânca. Circulaţie feroviară întreruptă la Călimăneşti

39

Circulaţia rutieră a fost afectată timp de mai multe ore în noaptea de luni spre marţi, de viiturile produse pe Valea Oltului, dar şi pe DN 66 Târgu Jiu – Lainici, DN 67 Drobeta Turnu Severin-Motru. De asemenea, drumarii intervin cu utilaje de iarnă pentru a menţine deschis drumul Novaci – Rânca. Circulaţia a fost oprită pe secţia de cale ferată 201 Vâlcea-Sibiu, în localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea, din cauza mai multor copaci căzuţi pe linia de cale ferată. Locomotiva şi un vagon al unui tren au deraiat între localităţile Călimăneşti şi Brezoi, fără a fi înregistrate victime. ”Pe DN 7, Valea Oltului, şi pe DN 66, Defileul Jiului, din cauza precipitaţiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiş blocând partea carosabilă”, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).Drumarii au intervenit cu utilaje de mare capacitate iar circulaţia a fost reluată.Conform Centrului Infotrafic, s-au înregistrat blocaje în două puncte de pe Valea Oltului. ÎÎntre localităţile Căciulata şi Brezoi, circulaţia a fost oprită, iar îîntre localităţile Brezoi şţi Proieni, s-a desfăşurat alternativ pe un fir.

Circulaţia a fost oprită din cauza unei viituri şi pe DN 7A Brezoi – Obârşia Lotrului, kilometrul 1+700 metri, în localitatea Brezoi, judeţul Vâlcea.

Pe DN 67 Drobeta Turnu Severin-Motru, kilometrul 5+100 metri, în localitatea Halânga, judeţul Mehedinţi – circulaţia s-a desfăşurat pe două benzi din patru prevăzute, din cauza apei acumulate într-un pasaj.

În ceea ce priveşte traficul feroviar, circulaţia a fost întreruptă pe secţia de cale ferată 201 Vâlcea-Sibiu, în localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea, din cauza mai multor copaci căzuţi pe linia de cale ferată. Locomotiva şi un vagon al unui tren au deraiat între localităţile Călimăneşti şi Brezoi, fără a fi înregistrate victime. Au avut loc intervenţii pentru îndepărtarea arborilor căzuţi.

Pe toate sectoarele de drumuri naţionale unde există riscul formării de viituri se patrulează pentru a se interveni imediat, dă asigurări CNAIR.Pe DN 67C Novaci – Rânca, drumarii intervin pentru a menţine deschis drumul de acces către staţiunea Rânca, unde se află mulţi turişti.”Se intervine cu utilaje cu lamă, chiar dacă vântul este foarte puternic, pentru a se menţine drumul deschis. În staţiunea Rânca sunt foarte mulţi turişti şi din această cauză se fac eforturi pentru asigurarea accesului în staţiune a echipelor de urgenţă, în cazul apariţiei unor probleme de orice natură”, anunţă CNAIR, care aminteşte că zona montană a judeţului Gorj se află sub cod roşu de viscol.

Facebook Comments