Cluj: Dosar penal după ce un pacient confirmat cu SARS-COV-2 a plecat din spital fără acordul cadrelor medicale

3

Procurorii clujeni au deschis un dosar penal după ce un pacient confirmat cu SARS-COV-2 a plecat, joi, de la Clinica Medicală I din Cluj-Napoca, fără permisiunea cadrelor medicale.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, printr-un comunicat de presă, că joi, în jurul orei 13.30, anchetatorii au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj-Napoca, Clinica medicală I, cu privire la faptul că un pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2 a plecat din incinta unităţii spitaliceşti fără permisiunea cadrelor medicale. 

“Astfel s-a sustras transferului către Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, deşi cunoştea că este purtător al acestui virus, nerespectând astfel măsurile cu privire la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată în comunicat. 

Sursa citată menţionează că, ulterior, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a decis confirmarea măsurii de izolare a acestui pacient şi a hotărât ca măsura de plasare în izolare să se aplice pe o durată de două zile, începând de joi, în spaţiul special desemnat din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. 

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru zădărnicirea combaterii bolillor.

Facebook Comments