CNAIR: Patru sisteme de cântărire moderne, pentru autovehicule, instalate la punctul de trecere a fontierei Calafat

6
FOTO: Facebook CNAIR
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că patru sisteme de cântărire moderne, pentru autovehicule, au fost puse în funcţiune la punctul de trecere a frontiere Calafat.
FOTO: Facebook CNAIR

”Miercuri, 19.08.2020, CNAIR SA a pus în funcţiune cele 4 sisteme de cântărire în mers a vehiculelor rutiere, instalate în ACI Calafat. Au fost instalate două sisteme de cântărire pe sensul de intrare în România şi două sisteme de cântărire pe sensul de ieşire din ţară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agentia de Control şi Încasare Calafat”, a arătat CNAIR, într-un comunicat de presă, preluat de news.ro.

Sistemele de cântărire au în componenţă şi camere de supraveghere video, tip ANPR, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare şi imaginea asociată a fiecarui vehicul care trece prin zona de control şi introduce automat în aplicaţia informatică datele preluate.

Cele patru sisteme sunt primele puse în funcţiune anul acesta şi fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de sisteme de cântărire, în punctele de trecere a frontierei. Valoarea contractului este de 5.555.044,98 lei fără TVA.

”Dotarea cu aceste cântare moderne a ACI Calafat reprezintă un pas important pentru taxarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment. Următoarele sisteme de cântărire urmează a fi instalate în punctul de trecere a frontierei Bors II, aflat pe sectorul de interconectare a Autostrăzilor A3 şi M4 (România – Ungaria”, a declarat Ovidiu Barbier, directorul general adjunct al CNAIR, citat în comunicat.

Facebook Comments