CNCAV – vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată

21
vaccinare, vaccin

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis astăzi că vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată, iar vaccinarea acestora se poate realiza după vindecare.

De asemenea, în cazul în care o perosana se infectează cu virusul SARS-COV-2 după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin , această va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Totodată, CNCAV mai precizează că dacă o persoană prezintă o reacție anafilactica după administrare primei doze de vaccin de tip ARNm, aceasta nu va mai primi rapelul, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită.

Pentru situațiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicații temporare pentru cea de-a două doză, administrarea rapelului va putea fi amânată pănă la un interval optim de maximum 42 de zile. În situațîi excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă. În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă.

În cazul decalajelor privind administrarea dozei a două de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalitățile deja cunoscute pentru programarea inițială.

Pentru situațiile în care cea de-a două doză de vaccin se administrează accidental, la mai puț̦în de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel.

Facebook Comments