Comitetul de coordonare a vaccinării: A doua tranșă de vaccin AstraZeneca sosește astăzi în România

14
astrazeneca

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, anunță că în cursul zilei de astăzi va ajunge în România, pe cale terestr, o cantitate de 92.400 de zoze de vaccin, reprezentând a două tranșă de vaccin produs de compania AstraZeneca.

Sursa citată precizează că în cursul zilei de mâine 12 februarie, vor fi distribuite 19.800 de doze în Centrul Regional de Depozitare Brașov și 18.000 de doze în Centrul Regional de Depozitare Constanța.

Totodata, la cent Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite la nivelul cabinetelor de vaccinare din capitală, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

astrazeneca, centre de vaccinare

În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.
Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Facebook Comments