Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat astăzi că în data de 11 martie, 103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, transportul va fi asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Potrivit CNCAV, dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Sursa citată precizează că procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • – Centrul Național de Stocare București: 27.600 doze;
  • – Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.600 doze;
  • – Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;
  • – Centrul Regional de Depozitare Constanța: 11.500 doze;
  • – Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;
  • – Centrul Regional de Depozitare Iași: 16.000 doze;
  • – Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 10.900 doze.

La data de 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricției de vârstă. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID- 19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice și persoanele cu dizabilități.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online