Comitetul Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea Împotriva Covid-19, anunță că în cursul zilei de mâine vor ajunge în țară pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, 345.150 doze de vaccin produs de compania americană Pfizer BioNTech.

„Mâine, 22 martie, va sosi în România o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech care constă în 345.150 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.”

Sursa menționată precizează că transportul către centrele de scocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 280 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 780 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 610 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 270 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 610 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Remanintim faptul că începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie a.c.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online