76

Astăzi, la Clubul Diplomaților din București, a avut loc prezentarea planului de investiții și relansare ecomomică a României, după ieșirea din criza creată de virusul covid 19.

investiții și relansare ecomomică

La eveniment a participat și Președitele României, Klaus Iohannis, care de altfel s-a implicat activ alături de membrii executivului, la stabilirea măsurilor de relansare ecomomică a țării noastre. Evenimentul, de importantă majora pentru România, a început cu intonarea imnului. In deschidere a luat cuvântul Klaus Iohannis care a prezentat principalele obiective și a scos in evidentă măsurile prevăzute pentru relansarea econmica, ca fiind rolul conlucrării factorilor decisivi a Executivului și a Președintelui.

Planul de relansare, este un proiect cu o noua viziune economică care presupune măsuri pe termen mediu și lung, investiții in infrastructura domeniilor deficitare și care au avut de suferit de pe urma crizei mondiale. Este un model bazat pe investiții in urma cărora sa putem deveni mai competitivi și mai flexibili.

Sume importante vor fi destinate infrastructurii rutiere, prin terminarea unor lucrări sau inițierea de construcții de noi obiective, Președitele menționând “Dorim ca romanii sa circule pe autostrăzi ca in Europa”.

Se prevăd măsuri importante in ceea ce privește sprijinul acordat firmelor care au avut de suferit de pe urma pandemiei.

Planul de relansare reprezintă un instrument decisiv, de acordare a unor premise de dezvoltare economică, pe termen lung, a României. Proiectul are prevederi și in ceea ce privește digitalizarea, a care-i extindere pe plan mai larg are in vedere eficientizarea relațiilor instituționale și nu numai.

De asemenea, vor fi încurajate și sprijinite prin garantare guvernamentală a creditelor și acordarea de granturi, firmelor și marilor companii pentru reînceperea activității economice și realizarea de noi investiții.

Un rol extrem de important in realizarea obiectivelor prevăzute, o au și o vor avea fondurile europene.

Este un plan uriaș de relansare economică, care cuprinde măsuri pentru angajați și companii, realizarea de circa 3000 de km de autostrăzi, investiții in energie, irigații, sistemele de educație și de sănătate. Este un plan îndrăzneț și profund reformator, care are ca obiectiv final, creșterea nivelului de trai a cetățenilor României.

Este o viziune modernă a măsurilor avute in vedere in anii următori, având ca scop creșterea competitivității companiilor românești, realizarea de investiții in multe domenii determinante, care să asigure noi locuri de muncă, creșterea eficientei exploatării și prelucrării resurselor naturale, intensificarea și diversificarea exporturilor.

Puteți consulta în întregime Planul Național de Investiții și Relansare Economică

Facebook Comments