Candidatul dreptei la Primăria Sectorului 5 Cristian Băcanu anunţă că a depus plângere penală la DNA împotriva contracandidatului său de la PSD, primarul în funcţie Daniel Florea, pe care îl acuză de mită electorală

13
DNA
DNA

Candidatul dreptei la Primăria Sectorului 5 Cristian Băcanu anunţă că a depus miercuri plângere penală la DNA împotriva contracandidatului său de la PSD, primarul în funcţie Daniel Florea, pe care îl acuză de mită electorală. Despre cei care acceptă mita electorală afirmă că îşi vând dreptul de a trăi mai bine mâine.

DNA

”Am ales să mă implic şi să trag un semnal de alarmă. Am decis să nu admit ca viitorul cetăţenilor sectorului 5 să fie cumpărat de un primar care nu a făcut nimic pentru ei şi care a făcut totul pentru cei din gaşca lui. Am depus la DNA plângere penală pentru mită electorală împotriva lui Florea. Nu mă voi opri aici. Voi demasca orice încercare de deturnare a democraţiei şi de cumpărare a voturilor în sectorul 5, pentru că doar aşa se poate schimba destinul acestui sector!”, a scris Băcanu pe Facebook, la finalul unui text referitor la cumpărarea de voturi şi la buna guvernare.

El afirmă că, prin vot, cetăţenii transferă dreptul lor de a decide în numele lor acelora care au soluţii pentru problemele complexe ale societăţii, iar cei aleşi îşi asumă responsabilitatea să lucreze în beneficiul celor care i-au votat, să le reprezinte interesele şi să se asigure că viaţa cetăţenilor este mai bună.

”Dacă acest echilibru fragil este încălcat, dacă votul cetăţenilor este cumpărat dinainte, buna guvernare este pusă în pericol”, afirmă Băcanu.

În opinia sa, politicienii care ajung în funcţii cumpărând voturi au tot interesul să nu ridice nivelul de trai al cetăţenilor, pentru a fi aleşi şi data viitoare în aceleaşi condiţii.

”Degrevaţi de responsabilitatea de a lucra în beneficiul celor care i-au ales, politicenii care ajung în funcţii dând mită electorală sunt preocupaţi doar să acumuleze bani negrii pentru voturile viitoare şi deturnează fondurile publice de la investiţii, la acţiuni de imagine fastuoase la adăpostul cărora pot fura în linişte”, susţine Băcanu.

”Cel care primeste o pungă de făină, o găleată, un cupon de cumpărături sau o excursie la băi în schimbul votului, să nu se mire dacă viaţa lui nu se va schimba în bine după alegerea făcută. Prin gestul său de a lua astăzi mita electorală -căci în definitiv asta este, orice cuvinte am folosi să cosmetizăm realitatea- şi-a vândut dreptul de a trăi mai bine mâine”, adaugă candidatul dreptei.

Facebook Comments