Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia formulată de Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD rămâne în închisoare

46
Foto: Facebook | Liviu Dragnea

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri contestaţia depusă de fostul lider PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia este definitivă, arată un comunicat de presă al CAB, informează News.ro.

Foto: Facebook | Liviu Dragnea

Tribunalul Bucureşti a respins pe 9 iunie contestaţia lui Liviu Dragnea, dar fostul lider al social-democraţilor a atacat această decizie la Curtea de Apel Bucureşti.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Anterior, Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

În 10 decembrie 2019, ÎCCJ i-a respins contestaţia în anulare, i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.

În 21 ianuarie, ÎCCJ a respins recursul în casaţie depus de fostul lider PSD. Recursul în casaţie urmărea să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Instanţa supremă a respins atunci recursul în casaţie, menţinând hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Dragnea.

Facebook Comments