Judeţul Dâmboviţa este al doilea, după Argeş, în care ar urma să fie impuse restricţii suplimentare faţă de cele adoptate la nivel naţional. Astfel, prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa, a propus Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă aprobarea unei decizii prin care purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în spaţii exterioare precum pieţe sau târguri. Între timp, autorităţile au constatat un nou focar de COVID-19 la un centru de dializă, unde nouă pacienţi au fost diagnosticaţi cu această boală, potrivit news.ro

Dâmboviţa

”Luând în considerare faptul că situaţia epidemiologică din judeţul Dâmboviţa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, prefectul Judeţului Dâmboviţa a supus dezbaterii astăzi, 28.07.2020, un proiect de hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa prin care se propune extinderea obligativităţii purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Totodată, se propune pentru comercianţii care desfăşoară astfel de activităţi obligativitatea purtării, atât a măştii de protecţie cât şi a mănuşilor”, anunţă Prefectura Dâmboviţa, marţi după-amiază.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Andreea Dinu, a declarat pentru News.ro că măsura ar urma să fie adoptată până miercuri la prânz şi să intre în vigoare de joi dimineaţă.

”Această propunere nu s-a adoptat momentan. Este supusă aprobării cu termen până la data de 29 iulie ora 12.00, după care, dacă va fi aprobată, intră în vigoare cu data de 30 iulie, la ora 6.00 dimineaţa”, a declarat Andreea Dinu.

Măsura este propusă în contextul în care în ultimele zile numărul de cazuri de îmbolnăvire din cauza virusului SARS-Cov-2 a continuat să crească în Dâmboviţa. Autorităţile au anunţat un focar de COVID-19 la un centru de dializă din judeţ, după ce nouă dintre pacienţi au fost diagnosticaţi.

În acest judeţ, 51 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al celor infectaţi ridicându-se la 1.682.

În judeţul Argeş Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, marţi, mai multe măsuri care impun obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile exterioare şi restricţii privind programul de funcţionare a sălilor cu jocuri de noroc, fast-food-urilor şi teraselor.

Facebook Comments