Femeia din Buzău decedată după ce ambulanţa care o transporta la spital s-a răsturnat la Mărăşeşti era în stare gravă, infectată cu SARS-CoV-2 şi era transportată la spitalul din Buhuşi, pentru că la cel din Buzău nu mai erau locuri la ATI

31
Femeia din Buzău decedată după ce ambulanţa care o transporta la spital s-a răsturnat la Mărăşeşti era în stare gravă, infectată cu SARS-CoV-2 şi era transportată la spitalul din Buhuşi, pentru că la cel din Buzău nu mai erau locuri la ATI

Buzoianca de 74 de ani, infectată cu SARS-CoV-2 care a decedat marţi seară după ce ambulanţa care o transporta la spital s-a răsturnat la Mărăşeşti, se afla în stare gravă şi avea nevoie de ingrijire pe o secţie de terapie intensivă fapt pentru care Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a decis transferul său la Buhuşi.

Femeia de 74 de ani împreună cu soţul acesteia s-au prezentat, marţi, la UPU Buzău şi după ce au fost testaţi s-a stabilit că ambii sunt infectaţi cu SARS-CoV-2. Soţul femeii, care era într-o stare mai bună, a fost internat pe Secţia de Boli Infecţioase a SJU Buzău, iar femeia ar fi trebuit să fie internată la ATI dat fiind că se afla în stare gravă având o saturaţie a oxigenului de doar 70%.

„Femeia şi cu soţul acesteia s-au prezentat ieri (nr. marţi) la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău şi ambii au fost testaţi pozitiv. Bărbatu, care se afla într-o stare mai bună, a fost internat pe Secţia de Boli Infecţioase a SJU Buzău, iar femeia, care se afla în stare mai gravă, având o saturaţie de 70%, avea nevoie de îngrijire la ATI. Cum toate cele 12 locuri disponibile la ATI în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău erau ocupate, s-a luat legătura cu Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care a decis ca ea să fie transferată la spitalul din Buhuşi”, a declarant Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Buzoianca infectată cu SARS-CoV-2 a decedat marţi seară, la Mărăşeşti, după ce ambulanţa care o transporta s-a răsturnat pe şosea. În urma accidentului rutie, pacienta, care era intubată, a decedat, medicul care o asista a rămas încarcerat şi a fost scos din autospecială în stare de inconştienţă, a fost transportat la Spitalul Judeţean Focşani iar în jurul orei 24.00 a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Şoferul autospecialei a fost rănit uşor la un umăr, iar asistentul de pe ambulanţă a scăpat nevătămat.

Facebook Comments