Florin Cîţu, întrebat despre sporurile bugetarilor: Dorim să facem această legătură între performanţă şi venituri

20
florin citu

Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că scopul nu este de a elimina sporurile, ci de a face legătura între veniturile bugetarilor şi performanţă. ”Era vorba ca salariul preşedintelui să fie cel mai mare, de aici au fost tot felul de excepţii”, a afirmat premierul, precizând că aceste excepţii vor trebui corectate prin noua lege a salarizării

Florin Cîţu a fost întrebat, vineri seară, despre sporurile bugetarilor şi dacă vor exista modificări încă din acest an.

”Haideţi să vedem cum arată Legea salarizării. Obiectivul meu nu este de a elimina ceva este acela de a reaşeza modul în care noi… sau veniturile sunt alocate în sectorul public. Dorim să facem această legătură între performanţă şi venituri. Despre asta este vorba. În acelaşi timp avem şi alte câteva principii, unul care a fost anunţat de foarte multe ori în spaţiul public, era vorba ca salariul preşedintelui să fie cel mai mare salariu în sectorul bugetar. De aici au fost tot felul de excepţii. Vrem să corectăm aceste excepţii. Vreau să fim foarte clari, noua lege a salarizării unitare vrea să facă această modernizare”, a declarat premierul.

Acesta a reiterat ideea că va propune coaliţiei ca funcţiile de conducere să fie ocupate cu mandat de 6 ani, iar la fiecare trei ani să se face o reevaluare a activităţii. În plus, fiecare persoană să aibă dreptul la cel mult două mandate, după care să fie obligată să se mute în alt departament.

”Asta înseamnă un corp de funcţionari publici”, susţine premierul.

Facebook Comments