Fostul ministru al Muncii Marius Budăi: Moţiunea va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă, precum şi de un program de guvernare pe termen scurt

10
Foto: Facebook | Marius Constantin Budai

Fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”. Întrebat dacă moţiunea are şanse să fie votată, Budăi a răspuns că în caz contrar aceasta nu ar mai fi depusă.

Foto: Facebook | Marius Constantin Budai

„Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă” a afirmat Budăi într-o conferinţă de presă susţinută duminică după amiază. Fostul ministru al Muncii a precizat că moţiunea va fi însoţită şi de „un program de guvernare pe termen scurt” care „este axat pe ultimele patru luni din acest an”, catalogând programul de guvernare al PNL drept „o fiţuică”.

Întrebat care vor fi principalele puncte ale programului propus de PSD, Marius Budăi a răspuns că, în ceea ce priveşte domeniul muncii, acesta include măsuri de încurajarea a creării de noi locuri de muncă, pentru ca cel puţin cei care şi-au pierdut locul de muncă de la începutul pandemiei şi al căror număr este, conform lui Budăi, de peste 880.0000, să fie reintegraţi în piaţa muncii.Marius Budăi nu a putut preciza care este varianta de premier pe care PSD o va propune, el arătând că acest aspect „trebuie discutat în forurile statutare ale partidului” după care propunerea va fi anunţată public.

În ceea ce priveşte eventualele negocieri cu alte formaţiuni politice pentru susţinerea moţiunii de cenzură, Marius Budăi nu a făcut declaraţii cu privire la partidele sau parlamentarii care ar urma să voteze documentul. 

„Avem mai multe semnale şi sunt mai mulţi deputaţi şi senatori care vor vota moţiunea. (…) Altfel nu am fi depus-o” a mai afirmat reprezentantul PSD.

PSD a anunţat că va depune, în 17 august, moţiunea de cenzură.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune în Parlament împotriva Guvernului Orban, va trece cu peste 250 de voturi.

Facebook Comments