Guvernul adoptă modificări la HG privind instituirea stări de alertă, pentru a permite circulaţia fără restricţii în ziua votului

17
Voting stamp at a polling station in Bucharest, Romania

Membrii birourilor electorale, candidaţii, personalul tehnic şi observatorii vor putea circula duminică noapte

Guvernul adoptă, în şedinţa de vineri, modificări la HG privind instituirea stării de alertă, astfel încât să fie permisă circulaţia în ziua alegerilor, fără restricţii. Membrii birourilor electorale, candidaţii, personalul tehnic şi observatorii vor putea circula duminică noapte, în intervalul 23.00 – 05.00, fără restricţii, în baza unui document justificativ.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că se adoptă modificarea HG privind starea de alertă, în baza propunerilor formulate de CNSU.  

”Hotărârea CNSU a trecut şi  în cadrul ei sunt două măsuri principale: în privinţa pieţelor închise care vor fi deschise, cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVSA şi Ministerul Lucrărilor Publice, în privinţa măsurilor care vor fi aplicate în interior”, a precizat secretarul de Stat Raed Arafat.  

A doua măsură vizează ziua alegerilor.  

”A doua măsură este pentru ziua votului, unde avem două situaţii: pentru toţi cetăţeii există libertate la vot între orele 5 dimineaţă, 6 decembrie, şi 1 dimineaţa, în 7 decembrie (având în vedere că, dacă sunt la coadă la ora 21.00, pot vota până la 23.59). Membri BEC, BEJ. observatorii şi personalul tehnic care participă la procesul de vor vor avea dreptul să circule, pe bază de document doveditor, între orele 23.00 – 5.00”, a mai precizat Arafat.  

Arafat a explicat că, pentru zonele carantinate, se va emite cu ordin al şefului DSU care să prevadă posibilitatea deplasării la vot, fără restricţii.  Cei care sunt în carantină, la domiciliu sau în locaţii stabilite, pot solicita urna mobilă.   

Facebook Comments