INS: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 2,8% în primele zece luni, ca serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2019

16

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele zece luni faţă de perioada similară din 2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%, respectiv cu 2,1%, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 2,8%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+21,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+6,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+3,4%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,3%)”, arată datele INS.

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,1%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,2%) şi activităţile de intermediere încomerţul curidicata (-2,5%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele zece luni comparativ cu perioada similară din 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu cu 2,1%.

Cifrade afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 0,2%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-7,9%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-5,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-3,5%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-1,1%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,3%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata nespecializat (+8,2%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,6%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,9%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 0,1%.

Cifrade afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 2,6%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-30,7%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-11,3%), activităţile de intermediere în comerţul curidicata (-1,4%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-0,9%).

Creşterii au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+18,7%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+3,3%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (+3,1%).

Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a rămas la acelaşi nivel.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 1%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.


    Facebook Comments