Astăzi, majoritatea oamenilor știu că pielea trebuie protejată de expunerea la soare, folosind mijloace speciale cu diferite niveluri ale factorului SPF. Cu toate acestea, mulți oameni cred însă că luarea unor astfel de măsuri preventive este necesară numai în perioada vacanței și a bronzatului activ. Unii merg în cealaltă extremă și folosesc în fiecare zi o cremă cu orice nivel de SPF, indiferent de vreme și de anotimp.

Simplificarea semnificativă a selecției de protecție solară se poate face, având în vedere indexul UV. Vom vorbi astăzi despre ce înseamnă acest parametru și despre cum afectează acesta selecția cremelor cu SPF, cu Mary Furtună, expert beauty și fondatorul brandului cosmetic Qubeso, în exclusivitate pentru Online Press.

57267590 562034814288948 5610831433091252224 o
Foto: Qubeso

,,Definiția indicelui UV

Indicele UV este un indicator special care reflectă nivelul radiațiilor ultraviolete caracteristice unei anumite zone într-o anumită zi.

Oamenii de știință de la Organizația Mondială a Sănătății susțin că indicele UV este cel mai important parametru pentru evaluarea riscului potențial de expunere la soare, care poate provoca arsuri, cancer de piele, diverse boli dermatologice și de altă natură și, de asemenea, poate accelera în mod semnificativ procesul de îmbătrânire a pielii.

În prezent, pentru a afla mai multe informații despre ce exact este indicele UV, puteți utiliza diferite aplicații meteo pentru telefon, care adesea indică și alți parametri meteo. În internet puteți găsi, de asemenea, servicii online care furnizează datele specificate.

Important! De regulă, informațiile oficiale reflectă gradul cel mai mare posibil de radiații ultraviolete pentru o anumită zi, așa că nu vă faceți griji dacă soarele care privește din spatele norilor vă va bronza mult mai mult decât a fost prognozat.

eco 2
Foto: Pressensa

Metode de selecție a produselor cosmetice SPF având în vedere indicele UV

Cu cât este mai mare indicele UV, cu atât este mai periculos să fii la soare fără a fi aplicat anterior cremă de înaltă calitate cu un factor SPF care arată gradul de protecție a pielii împotriva efectelor negative ale radiațiilor UV.

Alegerea cremei cu un anumit factor SPF în dependență de nivelul indicelui ultraviolet:

  • Indicele UV, cuprins între 0 și 2 – puteți liber refuza utilizarea protecției solare, indiferent de partea zile și timpul petrecut în aer liber, cu toate acestea, persoanele cu piele luminoasă, predispusă la apariția arsurilor solare, sunt recomandate în continuare să utilizeze emulsii ușoare cu un SPF de cel puțin 5-8;

  • Indicele UV, de la 2 la 5 – folosirea cremei cu SPF nu este necesară dacă sunteți în aer liber, în cea mai însorită perioadă a zilei aproximativ 30 de minute, în alte cazuri, întotdeauna trebuie să aplicați un agent cu SPF de cel puțin 10-15;

  • Indicele UV, cuprins între 5 și 7 – este necesar să folosiți produse cosmetice de protecție cu un SPF de cel puțin 25, cu condiția aflării în aer liber mai mult de 10-15 minute;

  • Indicele UV, între 7 și 10 – trebuie să aplicați o cremă cu SPF de la 30 și mai sus, nu numai înainte de a ieși afară, ci și acasă sau la birou, dacă intenționați să petreceți mai mult de 20 de minute lângă fereastră.

  • Indicele UV, peste 10 – este bine să vă abțineți de la ieșirile afară în vârful activității solare, astfel mergând la plimbări exclusiv dimineața și seara, mai aproape de apusul soarelui. Dacă totuși este necesar să fiți afară în timpul orelor de vârf în timp ce radiația ultravioletă este extremă, ar trebui să folosiți produse cu cel mai mare factor SPF, precum și să vă protejați pielea cu pălării și haine ușoare cu mâneci lungi, realizate din țesături naturale.

Important! Gradul de SPF se selectează având în vedere indicele ultraviolet și fototipul pielii. În cazurile de bronzare, se acordă preferință cremelor cu cel mai mare factor SPF.

Respectarea recomandărilor de mai sus va asigura o protecție maximă a pielii împotriva expunerii la radiațiile solare și, prin urmare, va preveni inițierea proceselor de îmbătrânire prematură  și apariția diferitelor boli.

Important! În ciuda pericolului radiațiilor ultraviolete, nu se recomandă utilizarea cremelor cu un factor SPF mai mare decât cele recomandate în dependență de indicele UV și fototipul pielii, deoarece produsele cosmetice cu protecție solară deseori supraîncarcă pielea și încetinesc procesul de regenerare.

De aceea, utilizarea regulată a cremelor SPF, impune acordarea unei atenții sporite curățării zilnice, exfolierii la timp a epidermei și utilizării produselor de îngrijire eficientă a pielii. Acestea ajută la menținerea bunei stări ale acesteia. Un exemplu poate fi crema cu SPF 80+ https://www.facebook.com/qubesotech și alte produse care conțin componente ce neutralizează efectele negative ale filtrelor solare chimice și fizice, precum și asigură o hidratare de înaltă calitate pielii. Este indicat cel puțin 1-2 ori pe săptămână să refuzați complet la utilizarea protecției solare lăsând pielea să se odihnească. Desigur, în astfel de zile este necesar să fiți acasă și să evitând expunerea la soare.” a explicat beauty expert Mary Furtună.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online