Evenimentele recente care au avut loc ca rezultat al pandemiei de coronavirus au schimbat obiceiurile multor copii și părinți. Tot mai multe familii se confruntă cu probleme ca închiderea școlilor și a locurilor de muncă, dar și cu distanțarea socială, astfel că este posibil ca acestea să se simtă din ce în ce mai stresate.
În întreaga lume, familiile se adaptează schimbărilor care se produc din cauza pandemiei de coronaviurs. Mulți părinți pot considera foarte stresant a găsi un echilibru între serviciu, îngrijirea copiilor și păstrarea relațiilor sociale, iar pentru copii, lipsa interacțiunii îi poate face anxioși, tocmai din cauză că le-ar putea fi dificil să înțeleagă ce văd la TV, sau ce aud de la alte persoane. Copiii pot să fie deosebit de vulnerabili la sentimente de anxietate, stres și tristețe.
Ce putem face să trecem mai ușor peste aceste schimbări? Cum le putem explica copiilor acestă situație, astfel încât să nu-i afecteze? Ce pot face părinții pentru a face față schimbării?
La aceste întrebări și la multe altele vă vor răspunde avocat Zeno Șuștac, fondatorul grupului “Părinților elevilor din România’’ și psihoterapeut Melania Stanciu.
Mai multe detalii în video.