Unitățile de cazare din stațiunile autohtone de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea oficială a sezonului estival, la data de 1 Mai, care, în acest an, coincide cu sărbătorile pascale.

Peste 100 de hoteluri urmează să primească primii turiști, în această minivacanță, hoteluri care se vor redeschide cu respectarea restricțiilor în vigoare, care prevăd funcționarea la o capacitate de cazare de 70%, servirea meselor pe terase, dezinfectarea și igienizarea tuturor spațiilor, purtarea măștilor.

Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro, subliniază că se fac pregătiri intense, iar primii turiși din acest sezon sunt așteptați cu mare nerăbdare.

“În această perioadă, atât hotelierii, cât și proprietarii de terase și magazine de pe litoral lucrează intens și se pregătesc de deschidere: spațiile verzi sunt amenajate, se fac lucrări de cosmetizare, curățenie și igienizare. E un entuziasm general și toată lumea așteaptă cu bucurie și nerăbdare primii turiști din sezon, cu atât mai mult cu cât – anul trecut – litoralul a fost închis, pe perioada sărbătorilor de Paște și 1 Mai”.

Ca noutate, față de sezonul 2020, pentru aceste sărbători este deja instituită măsura care prevede limitarea cazărilor la 70% din capacitatea hotelurilor.

Pentru servirea meselor, hotelierii vor deschide terasele și vor pregăti încălzitoare, pentru confortul turiștilor. Majoritatea hotelurilor sau restaurantelor de pe litoral dețin terase spațioase. În plus, se vor deschide si unitățile de alimentație publică ce nu aparțin de hoteluri, astfel încât turiștii să aibă mai multe opțiuni.

Ionuț Nedea speră ca va fi eliminată obligativitatea purtării măștii pe plajă.

“Restricțiile sunt cele cu care ne-am obișnuit deja, în viața de zi cu zi și care sunt valabile în toată țara. Ceea ce sperăm este ca autoritățile să elimine obligativitatea purtării măștii, pe plajă, așa cum s-a întâmplat și vara trecută, mai ales că studiile arată că transmiterea virusului în aer liber este mult încetinită. Așteptăm adoptarea acestei măsuri cât mai repede, astfel încât, toți românii care petrec vacanța pe litoral să se bucure de clipe de relaxare, de care toți avem atât de mare nevoie”.

Întrucât Paștele și 1 Mai coincid anul acesta, numeroși hotelieri au venit în întâmpinarea românilor care vor să petreacă sărbătorile pascale la mare, cu pachete care includ, pe lângă cazare, mesele complete servite sub formă de bufet suedez, cina în seara de Înviere, prânz festiv, diverse activități pentru copii, spectacole cu muzică live, sesiuni de masaj.

De exemplu, un hotel de 4 stele din Mamaia propune un pachet de Paște, care include surprize dulci pentru copii, acces la Delfinariu și Microrezervație, primirea oaspeților în noaptea de Înviere cu cozonac, pască și ouă roșii, dejun pascal tradițional.

Un alt hotel, de 3 stele, din Venus oferă, pe lângă cazare și mese, transport gratuit către Vama Veche.

O unitate de cazare de 3 stele din Neptun le oferă turiștilor transport în noaptea de Înviere, la biserică.

Pentru cei care nu vor să achiziționeze pachete turistice cu servicii complete incluse, există numeroase hoteluri care oferă doar cazare și – opțional – mese.

În privința prețurilor, un sejur de 3 nopți de cazare, pentru două persoane, fără mic dejun, costă începând de la 345 de lei, la un hotel de 2 stele din Mamaia.

La 3 stele, în aceeași stațiune și în aceleași condiții, costul se ridică la 627 de lei.

În sudul litoralului, tarifele pornesc de la 258 de lei, pentru 3 nopți de cazare, în hoteluri de 2 și 3 nopți din Eforie Nord.

Cei care optează pentru pachete complexe (toate mesele și alte servicii) trebuie să achite pentru un sejur de 3 nopți, la 3 stele, în Mamaia, începând de la 915 lei, iar la 4 stele – de la 1.008 lei.

În sudul litoralului, la 3 stele, cu pensiune completă și tratament, un sejur de 3 nopți costă 1.338 lei, pentru două persoane, iar un sejur cu all inclusive costă aproape 1.800 lei.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online