MAI: Peste 1.700 de acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară

20

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții, au gestionat peste 1.700 de acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Astfel, peste 16.000 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților locale au verificat peste 5.200 operatori economici și aproape 70.000 persoane., anunță MAI într-un comunicat de presă.

Totodată, au fost verificate peste 9.000 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri, dar și aproximativ 250 de operatori transport persoane

Potrivit sursei citate, în urma acțiunilor întreprinse, echipele de control au aplicat 6.176 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.100.000 lei, dintre care peste 5.400 sancțiuni au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, cuantumul acestora fiind de peste 800.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate aproximativ 740 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 260.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice.

Tot în cursul zilei de ieri, personalul MAI a întocmit șase dosare penale în care sunt cercetate trei persoane, din care două pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 CP.

În ceea ce privește apelurile la linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165, au fost primite 11 apeluri care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 4 județe.

Facebook Comments