Marcel Vela a anunţat extrădarea către SUA a doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale şi au fost prinşi în ţara noastră

5
Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat extrădarea către autorităţile din SUA a doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale şi au fost prinşi în România, unul fiind cercetat pentru trafic de persoane, iar celălalt pentru infracţiuni informatice şi furt de identitate. 


Foto: Ministerul Afacerilor Interne

“Este vorba de extrădarea a doi cetăţeni care au comis infracţiuni internaţionale. Un  cetăţean care este în vârful unei reţele de trafic internaţional de persoane în România, Mexic şi SUA –  extrădarea se face în baza decizie Curţii de Apel Craiova şi încă unul care a comis infracţiuni informatice, cibernetice, furt de identitate, infracţiuni comise la nivel internaţional”, a anunţat Marcel Vela. El a mai spus că reprezentanţii poliţiei din America au venit în România pentru preluarea celor doi. “Reprezentanţii poliţiei din America sunt aici pentru preluarea cetăţenilor. Este încă o dovadă că soluţia pentru combaterea infracţionalităţii este colaborarea, atât la nivel naţional între toate instituţiile din România, la fel cum este importantă colaborarea cu instituţiile internaţionale. Infracţionalitatea nu e doar în România, în această perioadă de globalizare, este la nivel internaţional”, a afirmat ministrul de Interne. El a mai spus că Guvernul a acordat prioritate MAI, schimbându-se flota de maşini, poliţiştii sunt dotaţi cu armament şi sunt luate măsuri de protecţie a acestora. 

“Sunt ministru Afacerilor Interne de 9 luni. Interlopii, infracţionalitatea au fost de multă vreme deconspirate şi arătate inclusiv de către presă. Nu e prima dată când ne întâlnim cu asemenea cazuri. Dar este pentru prima dată când MAI ia într-un mod serios această problemă. Actualul Guvern a acordat prioritate MAI. Avem dotările de care are nevoie Poliţie Română, de la schimbarea flotei de maşini, dotarea cu armament, la măsuri de protecţie a poliţiştilor, veste antiglonţ, bastoane cu şoc electric. Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI şi unde sunt disfuncţionalităţi, am demarat controale şi anchete în interiorul MAI. Nu vom tolera nicio abatere”, a mai spus ministrul de Interne.La finalul intervenţiei sale, Marcel Vela a reamintit: “Suntem cu ochii pe infractori oricunde s-ar afla ei”.

Facebook Comments