Ministerul Educaţiei: 27.002 candidaţi s-au prezentat la examenul de titularizare/ Nicio persoană nu a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius/ 32 de candidaţi au fost elimitaţi pentru tentativă de fraudă

13

Peste 27.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă a examenului de titularizare în învăţământ, 32 depersoane fiind eliminate pentru tentativă de fraudă. Rezuştatele iniţiale vor fi afişate în 4 august.

FOTO: renasterea.ro

”La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie, în 123 de centre, s-au prezentat 27.002 candidaţi (89,67%) din cei 30.113 candidaţi înscrişi. Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020, au fost prezenţi 2.724 de candidaţi.  2.145 (7,94%) de candidaţi dintre cei prezenti s-au retras, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar 32 candidaţi au fost eliminaţi din concurs. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2019-2020”, a anunţat Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că niciun candidat prezent la proba scrisă nu a avut temperatura peste maximul admis în actualul context epidemiologic (37.3 grade Celsius).

Primele rezultate vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în intervalul 12 – 14 august.

Facebook Comments