Ministrul Sănătăţii: În Bucureşti, cred că trebuie monitorizată mai bine aplicarea măsurilor. Degeaba impunem nişte măsuri, dacă nu sunt verificate dacă ele se respectă

31

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că importantă este respectarea măsurilor care au fost luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului SARSâ-CoV-2 şi nu înăsprirea acestora, el subliniind că România a impus de mai multe luni reguli care abia acum sunt implementate în alte ţări din Europa. ”Degeaba impunem nişte măsuri, dacă nu sunt verificate dacă ele se respectă”, susţine Tătaru.

”Carantina se impune acolo unde avem anumite criterii şi trecem de un indice de şase. În Bucureşti, cred că trebuie monitorizată mai bine aplicarea acelor măsuri şi evaluate. Degeaba impunem nişte măsuri, dacă nu sunt verificate dacă ele se respectă. Am văzut: Bucureşti, Ilfov Constanţa sunt cele trei zone unde avem incidenţă mare. Şi gândiţi-vă că şi în Ilfov şi în Constanţa avem oraşe carantinate. Dar rămâne colo, sus ca transmitere. Cred că urmărirea aplicării acestor reguli este esenţială în acest moment”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri după-amiază, la Digi 24.

Tătaru a explicat că va exista o tendinţă de creştere a transmiterii virusului în măsura în care românii vor petrece sărbătorile cu alte persoane decât familia.

El a explicat că ”celelalte state fac acum ceea ce noi facem de multe luni”, dând ca exemplu măsuri precum şcoala online sau închiderea unor sectoare economice, măsuri pe care România le implementează deja de mai mult timp.

”Pe parcursul acestui an, noi am fost acuzaţi de măsuri aspre, la un moment dat. Cred că gestionarea se va face la fel, adică local, şi ne vom adapta pentru fiecare localitate în parte. Dar, pentru mine, respectarea regulilor rămâne prioritară”, a menţionat ministrul.

Facebook Comments