Nelu Tătaru: Până la 1 octombrie ar trebui să înceapă sezonul de vaccinare antigripală

6
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că până pe 9 septembrie ar trebui cumpărate vaccinurile împotriva gripei, iar până la data de 1 octombrie să înceapă sezonul de vaccinare antigripală.

“Pe 9 septembrie avem achiziţionarea vaccinurilor pentru gripă, iar după 15 septembrie până pe 1 octombrie ar trebui să avem şi începutul acestui sezon de vaccinare antigripală, să se vaccineze persoanele cu risc, copiii, cei care lucrează în instituţii direct cu persoane, cum ar fi învăţământ, cum ar fi spitale. Noi discutăm foarte mult în această vară de prezenţa acestui vaccin şi vaccinareas antigripală, după cum discutăm şi de vaccinarea pneumococică”, a declarat Nelu Tătaru, marţi, la Digi 24.

Întrebat dacă lucrurile erau mai simple dacă era o lege a vaccinării, ministrul Sănătăţii a răspuns: “Sunt dezbateri aprinse în Parlament şi atunci nu rămâne decât să aşteptăm ca aceastăî rezolvare să o vedem în Parlament. (…) Din discuţiile mele cu comisiile de sănătate din Cameră şi Senat, este o prioritate”.

În repetate rânduri, autorităţile au recomandat vaccinarea antigripală în acest an, astfel încât să se evite suprapunerea unei epidemii de gripă cu pandemia de coronavirus. 

Facebook Comments