Patru morţi şi 52 de arestări după luarea cu asalt a Capitoliului de către susţinătorii lui Trump

26

Patru persoane au murit în incinta Capitoliului, la Washington, iar alte 52 de persoane au fost arestate, a anunţat poliţia, după ce susţinători ai lui Donald Trump au luat sediul Congresului cu asalt, cu scopul de a împiedica cerficarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, relatează Reuters.

Şeful Poliţiei din Washington, Robert Contee, a anunţat într-o conferinţă de presă că 47 dintre cele 52 de arestări au fost operate din cauza încălcării interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii impuse în oraş începând miercuri de la ora locală 18.00 (joi, 1.00, ora României) de către primarul Muriel Bowser în urma tulburărilor.

Robert Contee a precizat că 26 de persoane au fost arestate în incinta Capitoliului.

Multe dintre arestări au fost operate din cauza purtării ilegale de arme de foc.

Poliţia a descoprit, de asemenea, două bombe artizanale la sediile Comitetului Naţional Republican (RNC) şi Comitetul Naţional Democrat (DNC), a precizat Robert Contee.

Şeful poliţiei a anunţat că o manifestantă a fost împuşcată mortal, în sediul Capitoliului, de către un poliţist şi că alte trei persoane au murit din cauza unor ”urgenţe medicale”.

Facebook Comments