Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Tulcea, într-un dosar în care zeci de persoane sunt acuzate că au prezentat acte false pentru obţinerea de credite în vederea cumpărării de autoturisme

11

Nouă percheziţii au loc în aceasta dimineaţă în Bucureşti, Ilfov şi Tulcea, într-un dosar în care zeci de persoane sunt acuzate că au prezentat acte false pentru obţinerea de credite în vederea cumpărării de autoturisme, prejudiciul fiind de 2 milioane de lei, anunță News.ro.

”Astăzi, 23.02.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 , sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 1 Bucureşti, pun în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, respectiv în judeţele Ilfov şi Tulcea. În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmaririi penale faţă de 23 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, respectiv uz de fals”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Totodată, sunt puse in aplicare mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate.

”În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018-2019 a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziţionării unor autoturisme noi. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele in cauză au prezentat ca adevărată imprejurarea mincinoasă ca sunt angajaţi la diverse societăţi comerciale şi că ar realiza venituri ridicate”, explică poliţiştii. Prejudiciul produs se ridică la 2.000.000 de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmaririi penale faţă de 23 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, respectiv uz de fals.

Facebook Comments