Prima apariţie publică a Papei Francisc în 2021: Suveranul Pontif a rostit vineri rugăciunea Angelus

19

Papa Francisc a avut, vineri, prima apariţie publică din anul 2021, după ce şi-a anulat participarea la ceremoniile din ajunul Anului Nou şi de Anul Nou din cauza unei crize de sciatică.

De la pupitrul instalat în biblioteca Palatului Apostolic, papa a rostit tradiţionala rugăciune Angelus.

“Evenimentele dureroase care au marcat calea omenirii anul trecut, mai ales pandemia, ne învaţă cât este de necesar a ne interesa de problemele celorlalţi şi a împărtăşi preocupările lor. (…) În pragul acestui început, adresez tuturor urarea mea cordială de un An Nou 2021 fericit şi senin! Fiecare dintre noi să se străduiască în aşa fel încât să fie un an de solidaritate fraternă şi de pace pentru toţi, un an bogat în aşteptare încrezătoare şi de speranţe, pe care îl încredinţăm ocrotirii cereşti a Mariei, maica lui Dumnezeu şi maica noastră”, a spus Papa Francisc, potrivit vaticannews.va.

Joi, Vaticanul anunţa că Papa Francisc nu va putea conduce slujbele programate joi seară (rugăciunea Primelor Vespere) şi vineri dimineaţă (Sfânta Liturghie) la Altarul Catedrei din bazilica Sfântul Petru, din cauza unei crize de sciatică.

Papa Francisc suferă de sciatică, boală care cauzează dureri ce radiază din zona lombară de-a lungul nervului sciatic în partea de jos a corpului, şi, cu regularitate, primeşte tratament pentru aceasta.

Facebook Comments