VIDEO – Prima persoană vaccinată, o asistentă medicală de la Matei Balș

18

Prima persoană vaccinată în România în cadrul campaniei care a început duminică este o asistentă medicală de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, membră a echipei care a preluat primul pacient cu COVID din România..Campania de vaccinare anti-COVID se desfăşoară în două spitale din Bucureşti şi în alte opt spitale din ţară, dar şi în mai multe state europene.

Prima tranşă simbolică de 10.000 de vaccinuri BioNTtech/Pfizer a fost adusă sâmbătă la Institutul Cantacuzino din Capitală, de unde este distribuită în şase centre regionale. Peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din ţară.

Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data rapelului va pleca de la Institutul Cantacuzino tranşa necesară. România va beneficia în total de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin este aşteptată în 28- 29 decembrie.

Facebook Comments