În cadrul proiectului digital storytelling „RE: member, RE: connect, RE: discover”, peste 100.00 de oameni au sărbătorit în mediul online, 150 ai de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive și 50 ani de la inaugurarea Muzeului de Locomotive cu abur din Triaj (1972).

Peste 20 de jurnaliști, instagrammeri, blogeri, tik-tokeri, podcasteri și vlogări au alcătuit echipa Cronicarilor Digitali care au spus povestea Reșiței în 24 de ore atât pe Instagram, cât și pe Facebook.

Primarul Ioan Popa, a spus Nu poți să trăiești doar din istorie, trebuie să construiești pe ea. Reșița are un centru civic renovat, peste 140 de milioane  de euro accesați prin fonduri europene, prin care construim pentru viitorul orașului, artiști care oferă o a doua viață unor hale abandonate, dar și o istorie de care suntem mândri și prin care putem ajunge mai ușor să spunem poveștile care ar putea să fie îndrăgite de mulți.  La 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur, 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive și 50 ani de la inaugurarea Muzeului de Locomotive cu abur din Triaj, am găsit pretextul perfect pentru a genera o discuție în social media despre Reșița, una în care să reconectăm comunitatea, să oferim imaginea completă a istoriilor care au construit faima orașului dar și să dăm suficiente motive pentru ca Reșița să fie percepută ca o destinație care merită pusă în planurile de vacanță.

Pentru a face cunoscut patrimoniul industrial și arhitectural al orașului, a fost organizat sâmbătă, 23 iulie, un Heritage Tur care a fost relatat pe Instagram, a doua cea mai populară rețea socială, în special pentru tineri, care au avut ocazia să descopere sau să redescopere Reșița care a fost transformată într-un oraș cool.

Printre locurile vizitate de echipa Cronicari Digitali se numără și aflat Dealul Crucii, Salonul de fotografie industrială, Scoala Pittner, furnalul din incinta TKM, Muzeul Locomotivelor cu Abur, Muzeul Banatului Montan, Palatul Cultural, Magazinul Universal, funicularul, vila Koch, locuintele fraților Blăjița și casele familei Neff, clădirea fostei Școli Siderurgice, Teatrul de Vest și Hala Minda.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online