România suspendă zborurile spre şi dinspre Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus. Carantină pentru cei care vin din Marea Britanie – DOCUMENT

162
informatii grupul de comunicare strategica
”Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, se arată în , măsura urmând să se aplice începând cu data de 21 decembrie, ora 00.00.

De asemenea, CNSU a decis suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu unele excepţii.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

Mai multe state europene, printre care Italia, Olanda, Belgia, au interzis zborurile din Marea Britanie.

Facebook Comments