Scandalul voturilor prin corespondenţă care nu au ajuns la destinaţie – PMP cere explicaţii Biroului Electoral Central

39
Voting stamp at a polling station in Bucharest, Romania

PMP cere explicaţii Biroului Electoral Central în scandalul voturilor de corespondenţă care nu au ajuns la destinaţie.

”PMP a transmis o solicitare oficială către BEC prin care cerem clarificări cu privire la plicurile cu voturile prin corespondenţă exercitate în Diaspora care au dispărut. Este un precedent extrem de periculos având în vedere că PMP se bucură de o largă susţinere în rândul comunităţilor din Diaspora şi R. Moldova”, potrivit unei postări d epe pagina de Facebook a partidului.

Liderul PMP eugen Tomac a cerut BEC să precizeze ce instituţie este responsabilă pentru situaţia creată şi prin urmare trebuie să ofere clarificări, care este numărul de voturi care nu au ajuns în ţară şi din ce state provin.

”Având în vedere că există o serie de informaţii cu privire la modul în care s-a desfăşurat votul prin corespondenţă, solicităm să ni se comunice:

1. Ce instituţie responsabilă de implementarea votului prin corespondenţă trebuie să clarifice situaţia creată?

2. Care este numărul exact de plicuri cu voturi prin corespondenţă care nu au ajuns în ţară?

3. Din ce state sunt voturile exercitate şi care nu au ajuns la destinaţie?”, sunt întrebările adresate de Tomac Biroului Electoral Central.

USR a semnalat că români din diaspora reclamă că voturile lor prin corespondenţă nu au ajuns în ţară, preşedintele AEP declarând că nu are informaţii dacă s-a pierdut parte din voturile prin corespondenţă ale românilor din străinătate sau dacă acestea au fost blocate în anumite zone ale oficiilor poştale din ţările respective.

Facebook Comments