Sorin Cîmpeanu: Bugetul Ministerului Educaţiei trebuie să fie minim 28,2 miliarde de lei/ Sub acest plafon al execuţiei bugetare pe anul trecut, eu, personal, nu ştiu cum să fac lucrurile atât de necesare în educaţie

22

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că nu şi-a propus obţinerea unui procent din Produsul Intern Brut pentru sistemul pe care îl gestionează şi avansează cifra de 28,27 miliarde de lei pentru domeniul învăţământului pentru anul 2021.

Întrebat, sâmbătă, la Digi 24, care este procentul din PIB pentru care a alcătuit bugetul Educaţiei, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns că nu se raportează la Produsul Intern Brut, ci la valori absolute.
”PIB-ul este o noţiune volatilă, mai ales în anul în care suntem. De aceea, eu m-am raportat la valoarea absolută, la execuţia bugetară care este de 28.276.000.000 în bugetul Ministerului Educaţiei, execuţie pe anul 2020, la care se adaugă tot bugetul din cote defalcate de TVA gestionat de autorităţile locale în care intră, spre exemplu, bursele elevilor unde a cerut 530 de milioane de lei în plus faţă de anul trecut, există costul standard destinat cheltuielilor materiale din fiecare şcoală, unde am avut cereri de creştere masivă. Deci sunt toate aceste aşteptări. 28.276.000.000 trebuie să fie minim minimorum bugetul Ministerului Educaţiei pentru a continua. (…) Sub acest plafon al execuţiei bugetare pe anul trecut, eu, personal, nu ştiu cum să fac lucrurile atât de necesare în educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
El a făcut un ”îndemn” la solidaritate între profesori, elevi şi părinţi pentru a putea depăşi criza sanitară.
Facebook Comments