SUA – Protestatarii au pătruns în Capitoliu. Trump le-a cerut demonstranţilor să fie paşnici. Mike Pence a fost evacuat din Capitoliu

94

Mai mulţi protestatari care îl susţin pe Trump au pătruns în clădirea Capitoliului de la Washington în ziua în care este validată alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA, scrie BBC. 

Sesiunile care aveau loc la Senat şi Camera Reprezentanţilor au fost amânate în contextul ciocnirilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine. 

Parlamentarii s-au adunat să confirme alegerea democratului Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA, un rezultat pe care cei aflaţi în stradă în contestă. 

Fotografiile transmise de mass-media arată demonstranţi adunaţi în faţa clădirii Senatului. Iar în unele apar indivizi care au arme.

În acest context, Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter adresat demonstranţilor în care le cere să “sprijine Poliţia Capitoliului şi forţele de ordine”. 

“Ei sunt de partea ţării noastre”, a scris el. “Fiţi paşnici!”. 

Mass-media din SUA a relatat că în clădirea Capitoliului, unde au intrat mai multe persoane, a fost folosit gaz lacrimogen. Primarul Muriel Bowser a dispus stare de asediu începând cu ora 18.00 locală. 

Mike Pence, vice-preşedinte al SUA, a fost evacuat într-o locaţie protejată după ce demonstranţii au pătruns în Capitoliu. 

Facebook Comments