Tăriceanu: Vom modifica OUG care priveşte rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% şi nu cu 40% aşa cum spune legea

8
Tăriceanu
Foto: Facebook | Calin Popescu Tariceanu

Liderul AlDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că OUG privind rectificarea bugetară va fi modificată în Parlament, întrucât prevede majorarea pensiilor doar cu 14%, nu cu 40%, aşa cum prevede legea. ”Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor”, afirmă Tăriceanu.

Tăriceanu
Foto: Facebook | Calin Popescu Tariceanu

”Vom modifica Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care priveşte rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% şi nu cu 40% aşa cum spune legea. Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor şi nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreţ, pentru servicii secrete, pentru avioane şi rachete şi tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină”, a scris, miercuri, pe Facebook, Tăriceanu.

Acesta a adăugat un mesaj către preşedintele Klaus IOhannis şi premierul Ludovic Orban.

”Domnilor Iohannis şi Orban, nu vi se pare ciudat că doar atunci când este vorba de bani pentru pensionarii cu pensii mici şi pentru alocaţii pentru copiii ţării, brusc, ţara este în pericol de faliment??? Reveniţi cu picioarele pe pământ pentru că şi dacă aţi scăpat de votul din Parlament riscaţi să nu scăpaţi de furia poporului pe gâtul căruia ţineţi apăsat piciorul”, a mai transmis Tăriceanu.

Şi fostul ministru al Muncii Marius Budăi a afirmat că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile vor fi majorate cu 14 procente de la 1 septembrie 2020.

În 24 august, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care PSD va modifica în Parlament proiectul de rectificare bugetară, în sensul majorării pensiilor cu 40% şi a creşterii salariilor profesorilor începând cu luna septembrie.
 

Facebook Comments