Tătaru: INSP face publică în 7 septembrie evaluarea pentru fiecare judeţ. Copiii din grădiniţe nu vor purta mască / Anisie: Vom deschide un portal în care elevii şi părinţii vor găsi informaţiile necesare

3

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, a declarat marţi, după discuţiile cu ministrul Edcuaţiei pe tema măsurile pentru începerea noului an şcolar, că autorităţile au lecat de la premisa că toţi suntem de acord că procesul de învăţământ trebuie să înceapă, reluând informaţia conform cărora INSP va face publică evaluzarea cu privire la situaţia epidemiologică în fiecare judeţ.

nelu tataru

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a anunţat marţi, în conferinţa de presă în care sunt aşteptate măsuri pentru deschiderea anului şcolar, că acest an şcolar vine cu noi provocări.

Ea a declarat că profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce priveşte modalitate de predare din timpul suspendării cursurilor şi pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificarea calendaristica anterior suspendării, ce s-a predat în timpul suspendării cursurilor şi ceea ce a reţinut elevul din această perioadă.

De asemenea, Anisie a anunţat că va fi activat un portal în care părinţii şi elevii să găsească toate informaţiile necesare referitoare la anul şcolar.

Anisie: Vom deschide un portal de informare dedicat anului acesta

”Vom deschide un portal de informare dedicat anului acesta, portal intitulat educatiacontinua.edu.ro. Acolo, părinţii, elevii, profesorii, toţi cei interesaţi vor găsi informaţiile necesare privitoare la acest an şcolar care începe astăzi. Întrucât în spaţiul public sunt atâtea întrebări la care se aşteaptă răspunsuri şi ştiu şi înţeleg toate aceste întrebări ale părinţilor, elevilor, uneori chiar şi ale profesorilor, am decis să deschid o linie de Telverde la Ministerul Educaţiei, o linie care va fi dedicată răspunsurilor adresate de către părinţi şi elevi, iar pentru directorii de unităţi de învăţământ şi pentru autorităţile publice locale care doresc să acceseze fonduri europene voi deschide o altă linie de Telverde, pentru a veni în sprijinul acestora”, a declarat ministrul Educaţiei.

Facebook Comments