Un vaccin împotriva virusului coronavirus dezvoltat de Universitatea din Oxford, produce imunizarea celor cărora le-a fost administrat, arată rezultatele unui studiu clinic realizat pe 1.077 de pacienți, transmite BBC.

Un vaccin
SURSA FOTO: BBC

Studiul clinic a arătat că virusul injectat in organism, a dus la apariția de anticorpi și celule care luptă împotriva coronavirusului.

Prof. Andrew Pollard, de la grupul de cercetare din Oxford, a declarat pentru BBC: „Suntem foarte mulțumiți de rezultatele publicate astăzi, deoarece vedem atât neutralizarea anticorpilor, cât și celulele T.

Studiul a arătat că 90% dintre oameni au dezvoltat anticorpi neutralizanți după o singură doză. Doar zece persoane au primit două doze și toate au produs anticorpi neutralizanți.

„Nu știm nivelul necesar pentru protecție, dar putem maximiza răspunsurile cu o a doua doză”, a spus prof. Pollard pentru BBC.

O mare parte din accentul pus pe coronavirus s-a referit până acum la anticorpi, dar acestea sunt doar o parte a apărării noastre imune.

Anticorpii sunt proteine ​​mici realizate de sistemul imunitar care se lipesc pe suprafața virusurilor iar aceștia, neutralizanți pot bloca virusul sa se dezvolte.

Guvernul Marii Britanii a comandat deja 100 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de cercetătorii Universității din Oxford.

Citește articolul integral in limba engleza
Facebook Comments