UPDATE – Degajare de fum la un ventilator al secţiei mobile ATI de la Institutul Marius Nasta. Ministrul Sănătăţii a ajuns la unitatea sanitară: Nu a fost vorba niciun moment de foc / Precizările lui Arafat/ Pacienţii, transferaţi în spital

12

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta, unde sunt internaţi şapte pacienţi. Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum şi zeci de echipaje de intervenţie se află la unitatea medicală. La acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului. Pacienţii, ventilaţi non invaziv, însă „cu forme severe” ale COVID-19, vor fi transferaţi în interiorul spitalului.

UPDATE – Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, infirmă informaţia conform căreia printre pacienţii aflaţi în unitatea mobilă de terapie intensivă ar fi bolnavi intubaţi. Aceasta a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că toţi pacienţii aflaţi la acel moment în TIR sunt ventilaţi non invaziv, însă „cu forme severe” ale COVID-19.
Doi dintre ei vor merge în secţia ATI COVID din incinta spitalului, iar ceilalţi vor fi duşi pe secţia COVID a spitalului.
Conform lui Mahler, unitatea mobilă de terapie intensivă se află în curtea spitalului din luna octombrie a anului trecut, ea a fost închisă săptămâna aceasta pentru verificări, dezinfecţie şi curăţenie şi a fost redeschisă vineri
UPDATE – La rândul său, şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că „incidentul este sub control”. El a precizat că nici pacienţii şi nici personalul medical care deserveşte unitatea mobilă de terapie intensivă nu a fost rănit.

„Nu a fost foc, nu a fost incendiu în TIR, cum s- a anunţat iniţial. (…) Incidentul este sub control. Acum verificăm de fapt ce au văzut oamenii acolo. Pompierii au desfăcut zona în care s-a zis că s-a văzut fum, toate becurile sunt verzi, adică că totul este ok, funcţionează, nu este niciun semn. Probabil când a pornit generatorul automat să fi ieşit fumul de la ţeava de eşapament şi cineva a crezut că TIR-ul a luat foc şi că scoate fum, deci asta este o posibilitate, dar nu vin cu o explicaţie acum, las pompierii să explice ce este acolo. La acest moment nu avem pe nimeni în pericol, nu a fost foc în TIR, nu a fost fum în interiorul TIR-ului. Se vor evacua pacienţii să verificăm TIR-un în mod liniştit şi să vede că nu este nicio problemă şi să fie verificat mâine la lumina zilei, dar asta numai pentru siguranţă să nu fie nicio problemă”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

El a precizat că nu au avut de suferit nici pacienţii, nici personalul medical care deserveşte unitatea mobilă de terapie intensivă.

Unitatea mobilă de terapie intensivă mobilă de la Institutul Marius Nasta se află în curtea unităţii de mai multe luni. Până în prezent, unitatea mobilă nu a ridicat „probleme de siguranţă” şi a fost verificată periodic, la două luni, a menţionat Raed Arafat, ele fiind întreţinute de specialiştii firmei care a pus la dispoziţie unitatea.

UPDATE – Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că a este vorba despre o degajare minoră de fum.
„Nu a fost vorba niciun moment de foc”, a afirmat Vlad Voiculescu.
Acesta a precizat că pacienţii din unitatea ATI mobilă vor fi transferaţi în spital.

UPDATE – Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Din primele informaţii este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.
În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranţă a pacienţilor. Toţi pacienţii rămân internaţi în institut.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii a ajuns la unitatea sanitară.
ŞTIREA INIŢIALĂ – ”În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile AŢI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi), care nu au fost răniţi. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD”, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.
Conform aceleiaşi surse, în acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului.
Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital.

Facebook Comments