VIDEO – Primele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie astăzi în țară

14
astrazeneca

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunță că primele 81.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca au  ajuns în această dimineață la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în cursul zilei, vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara.

Precizările de la final sunt facute de colonelul Romeo Feraru – purtătorul de cuvânt al Institutului Cantacuzino. Sursa: MApN – CNCAV

Acestea vor fi transportate în condiții optime de siguranță și respectarea lanțului de frig între 2-8 grade Celsius.

Sursa citată pecizeaza că dozele urmează să fie transportate pe cale terestră, cu autospecialele MAPN.

Cele 39.300 doze de vaccin aflate în Centrul Național de Distribuție Bucureșți, vor fi împărțite astfel:

  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 15.300 doze;
  • –  Centrul Regional de Distribuție Iași: 25.200 doze;
  • –  Centrul Regional de Distribuție Timiș̦oara: 17.100 doze.

De asemenea CNCAV mai precizează ca  în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Pentru gestionarea cu eficiență a procesului de vaccinare la nivel național, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat și transmis personalului specializatProcedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu respectarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.

Facebook Comments