Nicușor Dan a afirmat astăzi, în urma vizitei pe Șantierul pasajului Doamna Ghica, că o prima etapă a pasajului va fi finalizată în această toamnă, în timp ce întregul proiect este programat să fie finalizat la sfârșitul anului 2021. 

 

”Vestea bună e că vom finaliza o primă etapă în această toamnă, când se va putea relua traficul rutier la suprafață, pe câte două benzi de pe fiecare laterală a pasajului, încheind astfel cea mai mare parte din disconfortul cauzat în zonă. De asemenea, a demarat deja procedura pentru achiziția tăblierului metalic, iar montarea lui va începe în primăvara viitoare, în timp ce întregul proiect e programat pentru încheiere la sfârșitul anului viitor”, a transmis Nicușor Dan în urma vizitei pe șantierul Pasajului Doamna Ghica pentru a verifica stadiul lucrărilor care au fost  reluate în urmă cu două săptămâni.

38B3FF65 86DC 4842 841F 7EDAE0AE68B6

De asemenea, Primarul Capitalei a ținut să reamintească faptul că proiectul a fost relansat în cooperare cu Primăria Sectorului 2, după ce precedentei administrații a Primăriei Capitalei, i-au fost blocate conturile iar în urma discuției cu constructorul, Nicușor Dan a cerut un ritm de lucru alert pe șantier.

”În luna iunie, odată ce am avut banii din noul buget, PMB a plătit toate datoriile din urmă către constructor și am semnat un acord cu Primăria sectorului 2, prin care noi ne angajăm să plătim 110 milioane de lei, iar sectorul 30 de milioane de lei în vederea finalizării în comun a lucrărilor. Am discutat cu constructorul și am insistat că vreau un ritm alert de lucru pe șantier. Avem bani și îi vom plăti la timp, dar vreau să văd progrese constante și clare, pentru ca acest proiect să fie realizat cât mai repede”, a mai transmis Nicusor Dan.

38B3FF65 86DC 4842 841F 7EDAE0AE68B6

Circulație pe două benzi pe sens până la începerea noului an școlar

La rândul său, directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Jean Michel Hiver, a promis că lucrările vor avea un ritm susținut astfel încât la începutul lunii septembrie să poată fi redeschisă circulația la sol, în toată intersecția: ”Ne concentrăm toate eforturile pentru a debloca situaţia rutieră la sol, pentru a reda o anumită normalitate traficului din zonă, care este extrem de dificil pentru locuitori. Ne-am angajat că până la începutul şcolii în septembrie vom putea circula pe toate bretelele de acces din jurul acestui pod”.

 Obiectivul de investiții Pasajul Doamna Ghica, parte importantă a inelului median, permite realizarea legăturii între zona de nord și zona de sud a orașului, iar pasajul construit, pe direcția Pipera – Piața Delfinului, va asigura continuitatea traficului pe strada Doamna Ghica, peste șoseaua Colentina, pe care o va supratraversa.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online