Domnul Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a decis întâlnirea periodicã cu reprezentanții mediului de afaceri din România, pentru asigurarea sustenabilitãții politicilor finaciar-fiscale și consolidarea parteneriatului dintre mediul antreprenorial și guvern.

Prima întâlnire din aceastã serie a avut loc astăzi, 9 decembrie, la sediul Ministerului Finanțelor.

Au participat reprezentanți ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) și Consiliului Naþional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

În cadrul discuției, ministrul Finanțelor a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget pentru anul 2022, politica fiscalã pentru anul urmãtor, necesitatea înființãrii unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului de Finanțe, precum și schemele de ajutor pentru IMM-uri și programele destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spune că nu vor fi taxe noi, anul viitor.

”Vom construi bugetul pentru 2022 fãrã noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi fãcutã în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu dumneavoastrã, reprezentanții mediului de afaceri. Acum, România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creșterea prețurilor, în special a celor de la energie. Vom face asta stimulând economia și firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea acționariatului lor, fiindcã tot ceea ce se fabricã în România se face cu angajați români. Un produs fabricat în România înseamnã locuri de muncã pentru români. Susținând producãtorii din România, oferim garanții mai mari pentru sute de mii de angajați cã vor avea locuri de muncã stabile și sigure.”

În prezentarea programului economic al noii guvernãri s-au subliniat soluțiile și schemele de ajutor pentru IMM și companiile mari. Scopul declarat al bugetului pe 2022 este sã sprijine toate companiile care fabricã produse cu valoare adãugatã ridicatã, sã sprijine companiile care fac exporturi și sã implementeze programe destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online